Takläggare Oxelösund

Plåt- och tegeltak av högsta kvalitet

Takläggare

LÄGGA TAK MED PLÅT

För dem som planerar att lägga ett nytt tak finns det ett par vägval som man ställs inför. Ett av dessa vägval är vilket material som ska användas. När man lägger tak är material som plåt, tegel, betongpannor, papp och shingel de allra vanligaste.

Vilket material man bör välja skiljer sig en del åt. Till ett mindre fritidshus ute på landet kan ett papptak fungera bra. Detta eftersom papptak ofta förknippas med mindre hus, till stor del på grund av dess pris och materialets egenskaper. Men för din egen villa bör du tänka mer långsiktigt och satsa på rejäl kvalitet.

tak

Mer om plåttak

Ett material som därför är väldigt populärt är plåt. Plåttak blir i dagsläget allt vanligare och vanligare, något som det troligen finns flera skäl till. De största skälen är att utbudet av plåttak har breddats kraftigt, samt att själva plåttaken i sig blir bättre och bättre och kommer med allt högre kvalitet.

Förr i tiden ansågs plåttak vara en riktig lyx – man kan därför tänka sig att plåttak var vanligast i Stockholm och hos stora residenshus lite längre bort från stan. Idag är det, som tidigare antytt, inte bara stockholmare och herrgårdsägare som väljer att lägga plåttak.

Plåttak har många starka fördelar

Att lägga ett tak av plåt kommer med vissa fördelar framför att, till exempel, lägga tegel och betongpannor. En av de stora fördelarna är att plåttak i regel är mycket billigare att köpa in än de flesta andra alternativ. Förutom att det är billigt, är det dessutom förhållandevis lätt att montera, då man i vissa fall inte ens behöver ordna med ett nytt underlag.

En annan fördel är att plåttak (i alla fall rostfria) inte kräver särskilt mycket vad gäller underhåll och rengöring. Till detta är materialet också mycket hållbart, och en regel snarare än ett undantag, är att ett plåttak har en livslängd på minst 20 år. Vi vet att våra plåttak håller en mycket hög kvalitet och ger dig därför hela 50 års garanti på materialet samt 20 års kosmetisk garanti. Det är det få leverantörer som erbjuder!

hus

Lätta och smidiga tak

Förutom ovannämnda fördelar har plåttaken ytterligare en förmånlig egenskap – de väger inte särskilt mycket. Det här underlättar framför allt hanteringen, monteringen och transporten. För den som anser att plåt kanske inte är så snyggt på bostadshus, bör det också nämnas att modern takplåt ofta tillverkas med en form och färg som i stora drag liknar just tegel, till exempel våra LUJA-plåttak (se bilden ovan).

Vi lägger tak med gediget material – tillverkat på egen fabrik!